Overijssel+steunt+mestverwaardingsplannen+Twence
Nieuws
©

Overijssel steunt mestverwaardingsplannen Twence

De provincie Overijssel neemt haar verantwoordelijkheid om de plannen om mest te verwaarden bij Twence in Zenderen te ondersteunen. Met een provinciaal inpassingsplan (pip) passeert de provincie de gemeente Borne.

Tot aan de Raad van State (RvS) werd door het gemeentebestuur van Borne verweer aangetekend tegen de omgevingsvergunning omdat het bestemmingsplan het vergisten van mest niet toestaat. De RvS stelde het gemeentebestuur in het gelijk en vernietigde de omgevingsvergunning in oktober 2017. Met het genomen pip-besluit door de Gedeputeerde Staten van Overijssel wordt de gemeente overruled.

Met de pip kunnen de plannen van Twence om 250.000 kuub mest te vergisten en overblijvende mineralenstromen te verwaarden, toch verder in met de procedures. Mede vanwege de uitvoerbaarheid en (financiële) haalbaarheid van de plannen op de locatie Elhorst-Vloedbelt. De provincie Overijssel legt het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning Mestverwaardingsinstallatie Twence in Zenderen ter inzage. Dit gebeurt in de periode van 9 augustus tot en met 19 september.

Van alle ingediende zienswijzen wordt een zienswijzennotitie gemaakt en worden betrokken bij de besluitvorming van het definitieve plannen. De definitieve besluitvorming vindt waarschijnlijk plaats in december.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer