Boerenambassadeur+worden
Nieuws
©

Boerenambassadeur worden

Team Agro NL wil in elke provincie ‘boerenambassadeurs’ aanstellen. Zij worden ingezet om het verhaal van de Nederlandse boeren, boerinnen, tuinders, telers én vissers breed uit te dragen. Geïnteresserde agrarische ondernemers kunnen zich melden.

"Door in elke provincie ambassadeurs voor onze mooie sector te benoemen, gaan we ervoor zorgen dat burgers, media en politiek nog beter worden bereikt met het verhaal van onze land- en tuinbouw en visserij", zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL. Femke Bakhuis-Wiersma, bekend van Boer Zoekt Vrouw, geeft tijdens de opening van de Farm & Country Fair op 22 juni in Aalten de aftrap voor hun ambassadeursactie.

Volgens Kloosterboer zijn er heel veel mensen in de sector die het verhaal over ons voedsel en onze bloemen uitstekend kunnen uitdragen. "Maar ook hier geldt: als dit versnipperd gebeurt, komt de boodschap ook versnipperd aan in de maatschappij. We bundelen de krachten om de maatschappij nog meer te betrekken bij wat er gebeurt op het boerenerf."

Spin in het web


De ambassadeur is het gezicht van Team Agro NL in zijn of haar regio. Hij of zij is een spin in het web die weet wat er aan agrarische activiteiten plaatsvindt in de regio. Evenals welke actuele onderwerpen er spelen en aandacht verdienen. Goede contacten met maatschappelijke organisaties, (groepen) burgers, lokale en regionale politiek en media zijn onmisbaar. Evenals weten welke wensen en vragen er leven bij deze groepen of organisaties. Kortom: een betrokken en snel schakelend iemand die graag netwerkt en goed uit de voeten kan met (sociale) media. Bent u die ambassadeur? Mail naar contact@teamagro.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer