Melkproductie+zeug+allerbelangrijkste
Bedrijf in Beeld
©

Melkproductie zeug allerbelangrijkste

Wil je dat de zeugen zelf veel biggen grootbrengen dan is de melkproductie van de zeug het allerbelangrijkste. Wim Bielderman doet er dan ook alles aan om die productie hoog te krijgen. Samen met het goed bijvoeren van de biggen in het kraamhok speent hij nu ruim 14 biggen bij de zeug. Die biggen wegen 7,5 kilo bij een speenleeftijd van 24,2 dagen.

Wil je dat de zeugen zelf veel biggen grootbrengen dan is de melkproductie van de zeug het allerbelangrijkste. Wim Bielderman doet er dan ook alles aan om die productie hoog te krijgen. Daarom voert hij de zeugen drie keer per dag en gebruikt hij Air Line voer dat goed verteert. Om de puntjes op de i te zetten schakelde hij over op de Excellent lijn. Samen met het goed bijvoeren van de biggen in het kraamhok speent hij nu ruim 14 biggen bij de zeug. Die biggen wegen 7,5 kilo bij een speenleeftijd van 24,2 dagen.

Lees hier meer over het lactovoer.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer