Verwen%2Dproduct+voor+barbecue
Nieuws
©

Verwen-product voor barbecue

Een stuk varkensvlees met een bot als handvat, Vion Pork noemt het, naar de vorm van het stuk vlees, de Tomahawk . Dat benadrukt volgens Maiko van der Meer van Vion Pork de stoere beleving van dit speciale verwen-product voor de barbecue. Het is het eerste product dat Vion Pork onder eigen naam lanceert en komt in supermarkten in meerdere Europese landen te liggen.

Het nieuwe product is dit voorjaar op beurzen in Denemarken, Spanje en Italië gelanceerd. De Tomahawk  fungeert volgens Maiko van der Meer, chief commercial officer bij Vion Pork, als pilot. "Vion doet dit alleen met bepaalde producten, de specialties. Tomahawk is een bijzonder product voor een bepaalde niche; in dit geval een premium-product binnen het barbecue-assortiment. Het onder eigen merk uitbrengen van specialties is niet beperkt tot barbecue producten. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk bij seizoensproducten, zoals rond de kerstdagen."

Kant-en-klaar
De Tomahawk is kant-en-klaar gemarineerd in drie smaken: Herbes de Provence, Sweet & Smokey en Hot & Spicy. Het smakelijke stuk vlees met bot weegt tussen de 300 en 400 gram. Tomahawk is volgens Van der Meer een algemene benaming voor een lekker stuk mals vlees aan een groot bot. "In rundvlees is er al zo'n product, een rundersteak met een groot bot, nu is het ook beschikbaar in varkensvlees."

Gemak en beleving
Bij de ontwikkeling van het product is volgens Van der Meer rekening gehouden met de wensen van de consument. “Die wil veel gemak bij het kopen van vleesproducten. Daarnaast kiezen steeds meer consumenten voor premium-concepten met smaak en kwaliteitsbeleving. De Tomahawk moet op al die wensen inspelen. Het is een gemakkelijk te bereiden kwaliteitsproduct voor op de barbecue. Bij zonnig weer nodigen mensen vrienden uit voor de barbecue en ze willen dan goed voor de dag komen met een stoer en smakelijk stuk vlees. De Tomahawk moet zorgen voor een ‘verwen beleving’.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer