EU%2Dexport+varkensvlees+iets+gestegen
Nieuws
©

EU-export varkensvlees iets gestegen

In de eerste twee maanden van dit jaar is de export van  varkensvlees vanuit de 28 landen van de EU licht gestegen ten opzichte van vorig jaar. De daling van de export naar China wordt goedgemaakt door een stijging van de export vanuit de EU naar vrijwel alle andere afnemers van varkensvlees.

De export naar China ligt ten opzichte van vorig jaar 9,9 procent achter. In de eerste maanden van 2017 ging er nog 270.278 ton naar China, nu is dat gedaald naar 243.621 ton. China blijft daarmee wel grootafnemer van Europees varkensvlees, met een aandeel van 37 procent in het exportvolume. In euro's uitgedrukt is het aandeel wel een stuk kleiner. China is dan goed voor een aandeel van 27,1 procent.

Japan belangrijk


Japan neemt meer varkensvlees af vanuit de EU. Ze hebben nu een marktaandeel van 11 procent met 72.504 ton; een stijging van ruim 10 procent. In euro’s uitgedrukt is Japan een belangrijke handelspartner met een marktaandeel van 17,7 procent. Het land staat daarmee op de tweede plaats.

De export naar Zuid Korea steeg met bijna 28 procent naar 61.890 ton. Daarmee heeft dit land nu een marktaandeel van 9,4 procent in tonnen en 11,7 procent in euro's. In beide gevallen is dit goed voor een derde plaats op de ranglijst.

Grootste stijger


De grootste stijger in procenten is Servië. De export naar dit land steeg met 74,6 procent. In de eerste twee maanden ging 12.193 ton varkensvlees naar dit land.

In totaal exporteerde de EU 659.148 ton varkensvlees, een stijging van 0,9 procent ten opzichte van de eerste maanden vorig jaar. Door de dalende prijzen blijft wel de opbrengst in euro’s achter: die daalde met 4,9 procent naar 1,25 miljard euro.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
Meer weer