Ronald+Lotgerink+volgt+Francis+Kint+op+als+CEO+Vion
Nieuws
©

Ronald Lotgerink volgt Francis Kint op als CEO Vion

Per 1 september zal Ronald Lotgerink aan de slag gaan als CEO bij vleesverwerker Vion. Lotgerink volgt Francis Kint op die per 1 juni zijn functie als CEO bij Vion neerlegt.

Ronald Lotgerink (57) is op dit moment CEO van Zwanenberg Food Group. Met 1.600 medewerkers en een omzet van 400 miljoen euro behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren, vleesconserven, snacks, soepen en sauzen. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Vion heeft productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van 5,1 miljard euro.

Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG. Hij trad in 1989 aan als CFO bij Zwanenberg Food Group en werd in 2007 benoemd tot CEO. Vion is geen onbekende partij voor Lotgerink. Sinds 2014 is hij namelijk ook lid van de Raad van Commissarissen van Vion.

Volgens Sipko Schat, RVC-voorzitter van Vion, zet dat lidmaatschap Logterink op voorsprong voor zijn nieuwe functie als CEO. “Vion en de agrarische sector en voedingsindustrie zijn voor Ronald goede bekenden. Hij is zeer goed thuis in de uitdagingen van de internationale vleesmarkten en heeft uitgebreide ervaring met merkproducten, huismerken en de vleesverwerkende industrie. Hij heeft nauwe banden met leveranciers, klanten en producenten en is wat ons betreft de perfecte kandidaat.”

Ronald Lotgerink noemt Vion een systeembedrijf binnen de vleesindustrie. “Dat ik nu de kans krijg om CEO te worden, maakt me trots, ook omdat ik afkomstig ben uit een slagersfamilie. Vion beschikt over de juiste strategie om een duurzame toekomst binnen deze industrie op te bouwen en ik wil deze voortzetten en versterken.”

Met de benoeming van de nieuwe CEO zal de Raad van Bestuur van Vion bestaan uit Ronald Lotgerink en CFO Joost Sliepenbeek.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer