Prestaties+Vion+verbeteren+in+2017
Nieuws
©

Prestaties Vion verbeteren in 2017

Vleesverwerker Vion heeft in 2017 de operationele prestaties zien verbeteren. Het resultaat is een 3 miljoen euro hogere genormaliseerde winst vóór rente, belastingen en afschrijvingen (EBITDA) van 64 miljoen ten opzichte van 61 miljoen euro in 2016. Vion vindt het verantwoord (structureel betere resultaten en sterke balans) om over te gaan tot het uitkeren van dividend. NCB Ontwikkeling (onderdeel van ZLTO is enig aandeelhouder in Vion) kan rekenen op een eerste betaling van 9,5 miljoen euro.

In 2017 zijn 15,7 miljoen varkens geslacht bij de slachtlocaties van Vion in Nederland en Duitsland. Per week wordt vlees van 302.000 varkens verwerkt. Dat gebeurt met een personeelsbestand (inclusief flexwerkers) van 11.800 mensen.

Transparantie was in 2017 voor Vion in zowel Duitsland als Nederland een punt van actie. Op de site www.vion-transparantie.nl staat de werkwijze van Vion toegelicht. Ook vermeld het verschillende feiten en cijfers van audits en een discussieforum voor stakeholders.

Vion bestempelt het huidige jaar als ‘belangrijk’. Veel in gang zijnde initiatieven moeten hun vruchten in 2018 afwerpen. Ook verwacht Vion dat het maatschappelijke debat over veehouderij en vleesproductie zal toenemen.

In het kielzog van de jaarcijfers en vooruitblik op 2018, publiceerde Vion het tweede rapport over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in het bestaan. Het is uitgebreider dan het eerste MVO uit april 2017.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer