Topman+Francis+Kint+vertrekt+bij+Vion
Nieuws
©

Topman Francis Kint vertrekt bij Vion

Francis Kint vertrekt gaat per 1 juni als CEO van Vion. Dan is hij net geen 3 jaar topman van het vleesverwerkende concern geweest. Kint gaat daarna aan de slag als CEO van een Belgisch beursgenoteerd bedrijf. De opvolger van Kint is nog niet bekend.

Francis Kint trad in september 2015 in dienst bij Vion. Samen met de andere leden van het executive committee leidde hij de transformatie van het bedrijf via een moderniseringsplan met een investeringsprogramma van €260 miljoen. Dit resulteerde drie jaar op rij in winstgroei voor de onderneming en maakte Vion klaar voor de toekomst.

Francis Kint: “Ik ben er trots op dat ik Vion de afgelopen drie jaar heb mogen leiden. We hebben de organisatie versterkt, onze productie-footprint aanzienlijk verbeterd en gezorgd voor waardevolle commerciële ingangen. Wij zijn ook de dialoog met het publiek aangegaan over kwesties die in de vleesindustrie spelen en hebben leiderschap getoond in thema's, zoals de noodzaak van transparantie. Het bedrijf verkeert nu in goede gezondheid en de drie divisies worden geleid door teams van zeer ervaren managers. Ik kreeg de mogelijkheid om een beursgenoteerde onderneming in mijn thuisland te gaan leiden en heb het besluit genomen om deze uitdaging aan te gaan.”

Sipko Schat, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vion: “Francis heeft de afgelopen drie jaar een cruciale rol gehad in de transformatie van Vion en had een duidelijke focus op het verder optimaliseren van onze footprint, maar ook op selectieve acquisities en nieuwe business mogelijkheden. Daarnaast heeft hij duurzaamheid op de agenda gezet met een sterke nadruk op transparantie. We vinden het spijtig dat Francis vertrekt en zullen hem missen, maar respecteren zijn beslissing en wensen hem alle goeds voor de toekomst.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer