Kadootje
Blog
©

Kadootje

Soms mag je jezelf wel eens verwennen. Dan koop je iets leuks voor iemand of gewoon voor jezelf. Ik denk dat vrouwen zoiets meer doen dan mannen. Misschien moeten vrouwen van varkenshouders deze blog daarom maar extra aandachtig lezen.

Gisteren mocht ik mijn kadootje uitpakken. Ik had het zelf uitgezocht en mij ook al aangemeld. Ik kon zelfs nog kiezen: ga ik gratis het programma bijwonen of ga ik een gering bedrag betalen. Waar kom je dat nu tegen, zult u denken. Heel simpel: het zijn de kennissessies van Varkens.nl.

Het thema van die 'kadosessie' klinkt misschien wat afgezaagd: ‘kraamstalmanagement’. Daarbij krijg je het idee: 'dat weet ik allemaal wel'. Maar als je de uitnodiging goed bekeek, zag je dat er 'nieuwe' sprekers op staan. Dit betekent nieuwe inzichten en nieuwe kennis die gedeeld kan worden.

Misschien mag ik het niet verklappen, maar de sprekers kregen hun verhaal niet af. De discussies waren zo interessant dat we eigenlijk niet verder kwamen dan dag 1 (de pasgeboren biggen). Dag 2, 3 en de dagen daarna moeten we op een later moment volgen. Het geeft wel aan dat dat kraamstalthema leeft.

Maar laten we eerlijk zijn: een goed begin is het halve werk. Als we konden leren hoe we alleen robuuste biggen krijgen die we allemaal bij de eigen moeder groot kunnen brengen, dan zouden we dergelijke kennissessies niet meer nodig hebben, denk ik.

Tot die tijd kan ik het iedereen aanraden. Ga je stal uit en geef je man/jezelf een kadootje en ga ook naar de kennissessies. Naast het opdoen van kennis of tips en trucs om je management te verbeteren, spreek je collega’s en hoor je van alles over andere bedrijven.

Tot slot nog iets heel anders. Ik wil iedereen van harte danken voor de felicitaties voor het behalen van mijn certificaat van Varkens.nl voor het ‘grootste blogbereik op facebook’. Maar ook voor het delen en liken van de blog, want zonder alle volgers was dit niet gelukt.

Ruth van der Haar
Varkenshoudster

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer