Deense+varkenshouders+volgen+hygi%C3%ABnecursus
Nieuws
©

Deense varkenshouders volgen hygiënecursus

Het voorkomen van MRSA bij varkens en het overdragen van veegerelateerde MRSA op de mens staat in Denemarken hoog op de agenda. Sinds begin dit jaar is het volgen van een hygiënecursus verplicht. Voor 1 april moet iedere Deen die professioneel werkt met levende varkens die online cursus hebben afgewerkt.

Doel van de hygiënecursus is om de verspreiding van veegerelateerde MRSA vanuit varkensstallen te voorkomen. Vanaf 1 januari 2018 is het verplicht voor iedereen die met levende varkens werkt om die online cursus van de adviesdienst SSIFA te volgen. Deelnemers krijgen kennis en inzicht in het ontstaan van antibioticaresistentie en hoe ze met hygiënemaatregelen MRSA van varkens binnen de stallen kunnen houden. Het is ook een traject van bewustwording.

Zowel varkenshouders als hun medewerkers dienen de hygiënecursus voor 1 april te hebben afgerond. Dat geldt ook voor slachthuismedewerkers en voor chauffeurs die levende varkens vervoeren. Nieuwe werknemers die met levende varkens gaan werken, moeten de hygiënecursus voltooien binnen een maand na de datum van indiensttreding.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer