Klaar+voor+de+toekomst
Bedrijf in Beeld
©

Klaar voor de toekomst

Het bedrijf van Mark, Bennie en Irma Steentjes is de afgelopen jaren gegroeid en flink gerenoveerd. Binnenkort is de nieuwe biggenstal klaar en zijn er 1.200 zeugen en 6.000 biggenplaatsen. Dat biedt flexibiliteit en ruimte voor opvang bij calamiteiten. Bij de renovatie werd overgeschakeld van vloervoedering naar voerstations en afgelopen jaar Kraamstalvoeren bij de zogende zeugen. Een cupsysteem voorziet de biggen van melk en brij. Onder andere vanwege de brandveiligheid kwamen er composiet vloeren van Tecopor in de kraamhokken. Ook in de biggenafdelingen liggen composiet vloeren en metalen roosters. Dat verlaagt de ammoniakuitstoot. Bij de kraamzeugen verlaagt een koeldeksysteem de ammoniakuitstoot. De warmte wordt hergebruikt voor de vloerverwarming in de kraam- en biggenafdelingen.Tekst: John Lamers
Foto’s: Henk Riswick

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer