Hele+keten+in+beeld+op+Biobeurs
Nieuws
©

Hele keten in beeld op Biobeurs

Van voerleverancier tot winkelketen. De Biobeurs biedt op woensdag 17 januari en donderdag 18 januari een compleet beeld van de biologische keten. Voor biologische varkenshouders of varkenshouders die willen overschakelen en de andere biologische boeren is het een bezoek meer dan waard.

Tijdens de Biobeurs is de hele periferie die iets te maken heeft met de biologische sector aanwezig. Alle voerleveranciers die biologisch varkensvoer leveren zijn er, stalinrichters, maar ook de afnemers en winkelketens, net als de Vereniging van Biologische varkenshouders (VBV).

Volgens Jeroen Neimeijer, VBV-voorzitter, is de aanwezigheid van de afzetkanalen zeker belangrijk. "Als biologisch varkenshouder is het nodig om te weten wat er speelt in de afzet. Andersom is het van belang dat je met hen goed kunt overleggen als er wat op jouw bedrijf speelt. Je kunt in overleg gaan over de aanpak hiervan.”

Tijdens de Biobeurs zijn er veel workshops. Twee zijn zeker interessant voor varkenshouders, misschien zelfs voor gangbare varkenshouders. Woensdag om 12.45 uur is de workshop over natuurlijke middelen in de veehouderij. Die  biedt een beeld van de mogelijkheden van natuurlijke middelen bij het gezond houden van varkens of weer gezond maken ingezet kunnen worden. De workshop laat zien hoe je een weg vindt in het grote aanbod van natuurlijke middelen.

De tweede workshop is woensdag om 19.00 uur. Die gaat over de weerbaarheid in de biologische veehouderij en ook de varkenshouderij. Daarbij komen zaken naar voren als verbeteren van de darmgezondheid bij de biggen, biggensterfte terugdringen en verrijking in stallen.

Daarnaast is er een Foodplein waar doorlopend biologische gerechten worden bereid en zijn te proeven.

De workshops zijn op woensdag 17 januari. De Biobeurs is in de IJsselhallen in Zwolle op woensdag van 11.00 tot 21.00 uur, donderdag van 10.00 tot 19.00 uur.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer