Snelle+omzetcijfers+melden+groei
Nieuws
©

Snelle omzetcijfers melden groei

Een groei in alle sectoren, wist Coöperatie AgruniekRijnvallei vorige week al te vermelden. De omzet steeg met 1 tot 2 procent. Deze week kwam ook  coöperatie ABZ Diervoeding al met cijfers over de omzet. Die laat een stijging van liefst 7 procent zien.

De omzet bij ABZ Diervoeding steeg vorig jaar van 683.000 ton naar 730.000 ton. De grootste stijging werd daarbij behaald bij de varkensvoeders met ruim 20 procent naar 176.000 ton. Ook de afzet van grondstoffen steeg flink met 11 procent naar 94.000 ton. Grootste afnemers bij ABZ zijn de pluimveehouders. Daar steeg de afzet met 5 procent naar 222.000 ton. De afzet naar de melkveehouders steeg met 2 procent naar 219.000 ton.

De afzetgroei zorgt daarbij voor een groei met 153 nieuwe leden/afnemers. Het ledental van ABZ Diervoeding steeg hierdoor van 1.538 naar 1.654.

Bij Coöperatie AgruniekRijnvallei is het volgens commercieel directeur Johan Schuttert heel bijzonder dat de winst bij alle sectoren zit. In 2016 had de Coöperatie onder andere last van varkensbedrijven die stopten. Dat was in 2017 niet meer het geval.

De omzet bij met name de biologische bedrijven is bij alle sectoren flink gestegen met ruim 25 procent. Bij de varkenssector komt dat voor rekening van varkensbedrijven die van regulier zijn omgeschakeld naar biologisch. De vraag trekt volgens Schuttert aan door de flexitariërs die als ze vlees eten liefst biologisch vlees eten. Door de groei is het aandeel biologisch in het varkensvoer bij AgruniekRijnvallei inmiddels 5,5 procent.

Het allergrootste deel van het varkensvoer wordt bij de Coöperatie volgens de Zuiver Voer filosofie bereid. De verschillende grondstoffen worden daarbij individueel behandeld. Die behandeling en de combinatie met CCM is daarbij afhankelijk van het type varken.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer