Meer+biggen+bij+de+zeug
Bedrijf in Beeld
©

Meer biggen bij de zeug

Door de biggen in het kraamhok automatisch bij te voeren, kun je meer biggen bij de zeug grootbrengen. Zeugenhouder Wim Hendrickx ziet duidelijk effect van het automatisch bijvoeren. De uitval onder de biggen daalt en hij hoeft minder wisseltomen te maken. Want er zijn op vijf dagen na spenen geen biggen met lege buikjes. De zeugen spenen nu 13,5 tot 14 biggen. Doordat de biggen gemiddeld al ruim 500 gram vast voer opnemen voor spenen, is er nauwelijks meer sprake van een speendip. Direct de eerste dag na spenen is de voeropname van de biggen duidelijk toegenomen.

 

Lees ook dit verdiepende artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  20° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer