NVWA%2Dbrief+beantwoorden
Nieuws
©

NVWA-brief beantwoorden

Varkenshouders die tijdens NVWA-controles in 2015-2016 opmerkingen ten aanzien van het dierwelzijn kregen, hebben vorige week een brief gehad. Daarin vraagt de NVWA aan de varkenshouders of hun gegevens anoniem gemaakt moeten worden. DLV Advies raadt aan om die brief snel te beantwoorden.

De NVWA heeft de brief naar de varkenshouders gestuurd omdat RTL Nieuws een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) heeft ingediend. In dit verzoek vraagt RTL naar stukken die betrekking hebben op welzijnsproblematiek in de veehouderij. Het gaat dus om bedrijven die in 2015-2016 een controle hebben gehad waarbij tekortkomingen zijn geconstateerd.

“Varkenshouders krijgen nu de vraag of ze willen dat hun gegevens anoniem worden gemaakt”, zegt Marco Hol, coördinator Schade Expertise bij DLV Advies. “Als de varkenshouder dat wil, dan moet hij reageren op de brief en daarbij een zienswijze indienen. Hij moet aangeven waarom hij vindt dat zijn gegevens niet openbaar gemaakt mogen worden. Het gaat daarbij om gegevens als naam, adres, woonplaats, relatienummer, KvK nummer en dergelijke. Reageert een varkenshouder niet binnen de termijn van twee weken, dan krijgt RTL Nieuws deze gegevens wel in handen.”

DLV Advies heeft een standaard zienswijze voor de varkenshouders beschikbaar en kan ondersteunen bij het indienen van de reactie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer