Subsidieregeling+Jonge+Landbouwers+ook+in+2017
Nieuws
©

Subsidieregeling Jonge Landbouwers ook in 2017

Landbouwers jonger dan 41 jaar, die minder dan 3 jaar geleden een bedrijf hebben overgenomen of zijn gestart, krijgen ook dit jaar een steuntje in de rug. De overheid opent de subsidieregeling voor Jonge Landbouwers voor eind 2017. Deze regeling wordt voor de derde keer opengesteld.

In overleg met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) is een investeringslijst samengesteld, toegespitst op de wensen van jonge boeren. Met de subsidie Jonge landbouwers kunnen ondernemers investeren in gebouwen, grond, machines en verplaatsbare installaties. Zo kunnen zij beter inspelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving.

In de vorige subsidieregeling voor Jonge Landbouwers in 2016 bedroeg het subsidiepercentage 30 procent van de subsidiabele kosten. In de investeringslijst van 2016 ging het om onder meer investeringen in zonnepanelen, warmtewisselaars, koelsystemen, mestscheidingsapparatuur en varkensvriendelijke vloeren. De maximaal te verkrijgen subsidie per aanvraag bedroeg 20.000 euro. Om een aanvraag in behandeling te nemen moest een subsidieaanvraag gaan om minimaal 10.000 euro. Nadat de investering(en) zijn afgerond moesten de jonge ondernemers een vaststelling aanvragen in de provincie waarin ze actief zijn.

De subsidieregeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) en loopt via de provincies. De regeling en de investeringscategorieën worden na de zomer gepubliceerd. Aanvragen verlopen via de website van RVO.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer