Uit+de+kast
Blog
©

Uit de kast

Het is altijd lastig voor mensen om uit de kast te komen. Het taboe om voor je seksuele geaardheid uit te komen, wordt gelukkig steeds minder. In deze blog wil ik het echter niet hebben over die vorm van uit de kast komen: het gaat om de kleren die uit de kast komen en in de koffer moeten worden gepropt. Binnenkort gaan we namelijk 3 weken op vakantie. Met het hele gezin ga ik naar de VS. Een reis waar ik erg naar uitkijk.

Het inpakken van koffers is altijd een heel gedoe. Ikzelf heb niet veel nodig, maar het vrouwelijk gedeelte van het gezin denkt dat we 3 jaar op vakantie gaan in plaats van 3 weekjes. Je loopt de hele vakantie met uitpuilende koffers te zeulen. Bovendien gaan vaak kleren mee die je gedurende de gehele trip niet draagt. En kom je thuis, dan leg je ze ongebruikt weer terug in de kast.

Aan elke vorm van verspilling van energie, tijd en geld heb ik een hekel. Op varkensbedrijven zie je zoiets vergelijkbaars ook gebeuren. Voorraden in kasten, koelkasten, silo’s, opslagen etc. nemen plaats in beslag en brengen niks of voegen weinig toe aan het productieproces. Mijn tip: schrijf voor de aardigheid eens op, wat je allemaal op je bedrijf hebt liggen en wat de waarde hiervan is. Volgens mij schrikt iedereen van het totaalbedrag. Vraag je daarom af of die vaak te grote voorraad allemaal nodig is op je bedrijf. Bedenk vervolgens hoe het met minder net zo goed of nog beter kan. Fabrikanten van meubels, keukens, auto’s etc. hebben ook niks op voorraad.

Als we terugkeren van de VS-trip, ben ik benieuwd hoeveel kledingstukken er weer ongebruikt uit de koffer zullen komen.

Pieter Swinkels
LEAN-coach

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer