Diergezondheidsheffing+33+cent+per+varken
Nieuws
©

Diergezondheidsheffing 33 cent per varken

Met ingang van 2018 gaan varkenshouders weer een diergezondheidsheffing betalen. Volgens de voorstellen bedraagt die heffing 33,29 cent per geslacht of geëxporteerd varken. Vanaf dit moment tot 15 augustus is inspraak in de uitwerking van deze regeling mogelijk.

Het is voor het eerst sinds enige tijd dat varkenshouders weer gaan bijdragen aan de Diergezondheidsheffing. Sinds de opheffing van de productschappen is er namelijk geen Diergezondheidsheffing betaald. In de afgelopen jaren is in plaats hiervan de opgebouwde reserve vanuit de voormalige productschapsheffing gebruikt. Per 1 januari 2018 moeten varkenshouders weer een heffing gaan betalen. Dit is een uitvloeisel van het onlangs aangenomen wetsvoorstel herziening heffingenstelsel Diergezondheidsfonds.

De heffing geldt voor alle varkens die worden geëxporteerd, of worden afgevoerd naar de slacht. De opbrengst van de heffing is bedoeld voor de kosten van de preventie en bestrijding van dierziekten. Twintig procent van de heffing gaat in een crisisreserve. Via internet is een reactie te geven op de uitwerking van het heffingstelsel, dus bijvoorbeeld op de hoogte van de heffing. Er komen in ieder geval heffingen, dat ligt al in de wet vast.

Hier kunt u reageren op de diergezondheidsheffing.

Lees ook dit bericht over de jaarlijkse wijziging.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer