%27Warme%27+vrijdag+7+juli+verwacht
Nieuws
©

'Warme' vrijdag 7 juli verwacht

De temperatuur zal rond de 27 graden Celsius uitkomen op vrijdag 7 juli. Daardoor is het nog niet zeker of de NVWA, exporteurs en slachterijen na de tropische donderdag, ook op die werkdag een tropenrooster gaan hanteren.

Bij Brabantse veehouders zal de temperatuur op 7 juli in ieder geval flink hoger aanvoelen. Dan vindt het Statendebat veehouderij in het provinciehuis plaats en zullen mogelijk een ingrijpend besluit nemen. De Provinciale Staten van Noord-Brabant debatteren en beslissen dan over de wijziging van de Verordening Ruimte en de versnelling van de transitie veehouderij. Net als op 23 en 30 juni zullen weer honderden veehouders en mensen uit de perferie afreizen naar Den Bosch om hun zorgen te uiten.
Omdat de slechts 350 mensen toegelaten kunnen worden in een aparte zaal om het debat in het provinciehuis live op een scherm te kunnen volgen, heeft de Provincie voorzorgsmaatregelen genomen. Ook voor het Provinciehuis zal een groot scherm geplaatst worden. Zo is het debat live namelijk ook online te volgen via www.brabant.nl/pslive.

Omdat zich ook 37 insprekers hebben gemeld, is ook het inspreekmoment verlengd  en start dat eerder: van 11.10 tot 12.30 uur. Die insprekers krijgen toegang tot de publieke tribune in de Statenzaal. Het Statendebat start om 13.15 uur.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer