POV+wil+gezondheidsfeiten+opduiken
Nieuws
©

POV wil gezondheidsfeiten opduiken

Veel is er onderzocht en geschreven over de relatie gezondheid omwonenden en veehouderij. Maar zowel in het grootschalige VGO-onderzoek (gepubliceerd in 2016) als in de onlangs gepubliceerde aanvullende studies wordt nergens bewezen dat varkenshouderijen ziekteverwekkers of ziekte-overbrengers zijn. Het RIVM stelt dat nog meer onderzoek nodig is om elk mogelijk gezondheidsrisico van de varkenshouderij in kaart te hebben.

De producentenorganisatie POV geeft aan daar niet op te willen wachten.  De POV denkt erover om zelf een onpartijdig onderzoeksbureau in de hand te gaan nemen. Dit bureau zou onafhankelijk onderzoek moeten gaan uitvoeren naar endotoxines en aantoonbare relaties tussen volksgezondheid en varkenshouderijen.

Ingrid Jansen en Eric Douma van de POV: ‘Er heerst nu te veel emotie in plaats van ratio. Keer op keer blijkt er geen verband te zijn tussen ziekteverwekkers in een varkensbedrijf en de gezondheid van mensen in zijn omgeving. Het wordt hoog tijd dat de feiten daarover voor eens en altijd boven tafel komen. Wij willen daarvoor gaan zorgen met onafhankelijk onderzoek.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer