Inzet%3A+realtime+meten+emissies
Nieuws
©

Inzet: realtime meten emissies

Verbeteringen in het beoordelen en beproeven van nieuwe emissiearme stalsystemen heeft I&M-staatssecretaris Sharon Dijksma afgelopen twee jaar doorgevoerd. Maar naast het verbeteren van het huidige systeem richt zij zich in 2017 ook op mogelijkheden voor modernisering. Nieuwe technologische ontwikkelingen lijken kansen te bieden voor drastische veranderingen in de beoordelingssystematiek . Innovaties op het gebied van meetsensoren en in de IT lijken dat mogelijk te maken. In de toekomst kan de beoordeling vooraf zelfs vervallen, omdat de emissies permanent kunnen worden gemeten.

Deze technologische vooruitgang is volgens Dijksma ook in het belang van ondernemers en medewerkers. Ze kunnen gaan zorgen voor betere werkomstandigheden. Het realtime meten van de uitstoot van ammoniak, fijnstof en geur beidt namelijk ruimte voor een scala aan emissiebeperkende maatregelen in de stal, zoals management- en voermaatregelen. Daarom laat Dijksma een onderzoek naar de perspectieven door deze nieuwe technologische ontwikkelingen start. Hierbij zal aansluiting worden gezocht bij bestaande initiatieven op dit gebied zoals de FoodValley.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer