Interessante+deelmarkten+in+het+vizier
Nieuws
©

Interessante deelmarkten in het vizier

De focus van Vion Pork is tweeëneenhalf jaar geleden verlegd van een kostprijs- naar een valorisatiestrategie. Met deze vraaggestuurde aanpak speelt de vleesverwerker in op de internationale afzetkansen voor varkensvlees. Het biedt een nieuw perspectief voor Nederlandse varkenshouders, zegt Frans Stortelder, COO Vion Pork in een interview met Meat&Co. “We signaleren in de hele wereld steeds meer interessante deelmarkten voor varkensvlees. Vanuit de overtuiging dat ze in een kansrijke positie verkeren, beginnen Nederlandse varkenshouders meer uit hun schulp te kruipen.”

Lovend is Stortelder over de Nederlandse varkenshouderij. Deze is toonaangevend in de wereld en is duurzamer in vergelijking met andere landen. De emissie van ammoniak is in een kwart eeuw met 80 procent verminderd en de fijnstofuitstoot met ruim 60 procent. Het water- en voergebruik per geproduceerde kilo varkensvlees is met bijna 65 procent gunstiger geworden en is het landgebruik met zo’n 20 procent gekrompen. “Op diverse wereldmarkten neemt ons kwalitatief hoogstaande varkensvlees een vooraanstaande positie in.”

Lees het uitgebreide interview bij Meat&Co.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer