Vrijwillig+reduceren+fosfaat+loopt+storm
Nieuws
©

Vrijwillig reduceren fosfaat loopt storm

De belangstelling om vrijwillig deel te nemen aan de 'Regeling fosfaatreductie varkenshouderij' is overweldigend. Sinds 29 mei is de regeling geopend en hebben grote aantallen varkenshouders ingetekend, meldt Caroline van der Plas, woordvoerder van de POV. “Exacte aantallen deelnemers en de hoeveelheid ingetekende kilo’s fosfaat kan ik niet noemen, maar het loopt storm.”

De inspanning van de sector moet dit jaar leiden tot een afname van 1 miljoen kilo fosfaat via mengvoeders ten opzichte van 2016. Voor de regeling is maximaal 4 miljoen euro beschikbaar. Om mee te mogen doen aan de regeling dient een varkenshouder minimaal 100 kilo fosfaat te reduceren tot maximaal 15 procent reductie ten opzichte van 2016.

Varkenshouders kunnen nog tot 26 juni intekenen voor deelname aan de eenmalige regeling. "Die sluitingsdatum naar voren halen is niet de bedoeling. Zelfs niet al overstijgt de ingetekende hoeveelheid de 1 miljoen kilo", zegt Van der Plas. “Er zijn varkenshouders die ruim intekenen en later wel zien hoe groot de fosfaatreductie voor hun bedrijf werkelijk uitpakt. De beoordeling vindt uiteindelijk plaats op volgorde van binnenkomst.”

Aanmelden kan via deze link.

Meer informatie is te vinden bij de POV.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer