Goede+structuur+boekt+resultaat
Bedrijf in Beeld
©

Goede structuur boekt resultaat

Een goede structuur in het bedrijf is volgens Pieter, Caroline en Remi Maas uitgangspunt om te komen tot een stabiele, goede productie van vleesvarkens. Dit betekent consequent zorgen voor een goede hygiëne: altijd van jong naar oud, lege afdelingen grondig reinigen en ontsmetten en het brijvoersysteem goed schoongehouden. Samen met gezonde biggen en de aanpak van de darmgezondheid (via vaccinatie en voer) loopt het lekker op het bedrijf. Daardoor kan de familie met brijvoer volgens het standaardadvies van ForFarmers prima resultaten boeken. De EW-conversie is maar 2,72 bij een groei die momenteel flink boven de 800 gram per dag uitkomt. Antibiotica gebruik is slechts sporadisch getuige de 0,3 dierdagdoses.

Lees meer in dit artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Henk Riswick

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer