Voeding+zeug+startpunt+bigvitaliteit
Bedrijf in Beeld
©

Voeding zeug startpunt bigvitaliteit

Een goede voeding van de zeugen is het startpunt van een goede bigvitaliteit. “Gedurende de gehele cyclus moet je het goed voor elkaar hebben”, zegt Arnold Vlastuin. “Dat begint met goed voeren in de zoogperiode, flushen en flink voeren begin dracht.” Om de punten op de i te zetten is Vlastuin overgeschakeld op een prelacto voer. Dat tussenvoer zorgt voor een soepeler overschakeling tussen het dracht- en lactovoer. Het aantal levend geboren is mede hierdoor gestegen en het doodgeboren lichtjes gedaald.

Lees ook dit verdiepende artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer