Topigs+schrijft+zwarte+cijfers+in+2016
Nieuws
©

Topigs schrijft zwarte cijfers in 2016

De jaarcijfers 2016 van de coöperatie van varkenshouders Topigs tonen een stabiele netto-omzet in vergelijking met 2015: 119,8 miljoen euro. De omzet wordt steeds meer in het buitenland gerealiseerd. Nederland draagt daar 19 procent aan bij, overige EU-landen 40 en de rest van de wereld 41 procent.

De marge van de coöperatie is verbeterd, dankzij de betere marktomstandigheden in de tweede helft van 2016. Onder de streep kon Topigs na belasting een winst van 1,3 miljoen euro bijboeken (in 2015 1,7 miljoen verlies). Omdat besloten is om 30 procent van de jaarwinst om te zetten in vermogen op naam van leden, zal iets meer dan 400.000 euro aan ledencertificaten worden uitgekeerd. Ledentrouw en de afname van producten in 2016 bepalen de hoogte van het bedrag dat een lid ontvangt. De verhoudingen eigen en vreemd vermogen steeg van 47 naar 48 procent.

De jaarbijeenkomst van coöperatie Topigs in Arnhem werd maandag bezocht door zo’n 370 geïnteresseerden en erelid Piet Verhoeven. Iets meer dan 30 procent van de aanwezigen is varkenshouder. Het event is verworden tot een jaarlijks terugkerend netwerkgebeuren. Bijna 60 procent van de geïnteresseerden komt er in de eerste plaats voor het leggen en onderhouden van contacten.

De onderwerpen op de agenda zijn volgens de bezoekers minder van belang. Toch wisten de drie inleiders, Martin Scholten (Wageningen University & research, directeur Animal Sciences), Jos Goebbels (COV-voorzitter) en consultant Guus Geurts, de zaal te boeien. De trein naar station Toekomst vergt veel van ondernemers: ze moeten kiezen welk spoor ze volgen. Maar ook meerdere zaken (bijvoorbeeld robuust en productief) tegelijk oppakken en niet of robuust of productief.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer