Groen+licht+%C3%A9%C3%A9n+Varkensgeluid
Nieuws
©

Groen licht één Varkensgeluid

De leden van de POV hebben gisteren tijdens de Algemene Ledenvergadering alle 24 leden van het overgangsbestuur van de POV benoemd. Daarmee geven de leden groen licht voor de totstandkoming van één Varkensgeluid. Vanaf dit moment neemt de POV al de taken van de belangenbehartiging voor alle Nederlandse varkenshouders op zich.

De POV-leden hebben tijdens de ALV de statutenwijziging met algemene stemmen aangenomen. De leden hebben met het goedkeuren van de statutenwijziging aangegeven nadrukkelijk achter het proces van één varkensgeluid te staan. Het overgangsbestuur neemt daarmee de belangenbehartiging van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en LTO varkenshouderij over. Bij de Algemene Ledenvergadering op 6 november zullen de POV-leden dan definitief moeten stemmen voor de nieuwe structuur van belangenbehartiging.

Tot november is het overgangsbestuur van in totaal 24 leden actief. Ingrid Jansen is voorzitter en Eric Douma vice-voorzitter. Het dagelijks bestuur bestaat daarnaast uit acht andere leden. Samen met 14 leden vanuit de NVV- en LTO-regio's vormen ze het Landelijk overgangsbestuur. De stemverhouding in het overgangsbestuur is zodanig ingericht dat NVV- en LTO-bestuurders een 50-50 stemverhouding hebben.

Op de ALV van 6 november zal dan een definitief POV-bestuur kiezen. Dat bestuur heeft zeven leden, als vertegenwoordiging van de zeven regio's waar de POV uit gaat bestaan. Op 1 januari 2018 gaat de POV dan officieel van start.

De ALV heeft tevens besloten tot de oprichting van een BV voor de bedrijfsmatige activiteiten van de POV. De POV-activiteiten op het gebied van I&R/VVL worden voorlopig in de BV ondergebracht. Het overgangsbestuur heeft het mandaat van de ALV gekregen om daarvoor een kostendekkend voorstel uit te werken.

Op de ALV werd duidelijk dat de financiën in 2017 in principe zijn geregeld. LTO varkenshouderij en NVV zullen beide een bedrag van € 1 miljoen inbrengen om het vermogen van de POV te versterken. Tijdens de ALV van 6 november krijgen de leden een voorstel voor de te betalen contributie, om de totale belangenbehartiging voor de varkenshouderij in 2018 te bekostigen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer