Wettekst+in+begrijpelijke+taal
Nieuws
©

Wettekst in begrijpelijke taal

De ambtelijke tekst van het wetsvoorstel Interimwet veedichte gebieden is door NVV en LTO omgezet in Jip en Janneke taal. Deze vertaling van het wetsvoorstel in begrijpelijke tekst moet ertoe bijdragen dat er meer reacties komen vanuit de veehouderij op dit wetsvoorstel.

Sinds dinsdag 11 april kan iedereen via internet een reactie geven op het wetsvoorstel Interimwet veedichte gebieden. Volgens NVV en LTO Nederland hebben veehouders laten weten dat ze het lastig is om te reageren vanwege het ambtelijke taalgebruik.

NVV en LTO hebben daarom de ambtelijke taal in het wetsvoorstel vertaald in begrijpelijke Jip en Janneke taal. Hierdoor wordt het duidelijker welke maatregelen er in het wetsvoorstel staan en dat maakt het gemakkelijker om hier op te reageren.

De Jip en Janneke-versie van het wetsvoorstel Interimwet veedichte gebieden is voor iedereen beschikbaar. Hij is te vinden via deze link.

Inspraak op het wetsvoorstel Interimwet veedichte gebieden kan tot 23 mei via deze link.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer