Extra+maatregelen+tegen+PED+bij+LIV
Nieuws
©

Extra maatregelen tegen PED bij LIV

Bij de ingang van de LIV lopen de bezoekers de komende beursdagen over ontsmettingsmatten. Met deze extra maatregel wil de beursorganisatie het risico op verspreiding van dierziekten als PED verder verkleinen.

De beursorganisatie weet dat de bezoekers zelf altijd al scherp zijn op de hygiëne. “Veehouders weten wel dat ze met schone kleding en schoeisel naar de beurs moeten komen”, zegt Natasja Halbertsma. “Toch vinden we het goed om nog extra maatregelen te nemen. Naast de ontsmettingsmatten bij de ingang zijn er op de toiletten pompjes met desinfectiemiddel aanwezig om daarmee het risico verder te verkleinen. Daarnaast is er op onze vakbeurzen nooit levende have aanwezig.”

De ontsmettingsmatten en –middelen worden geleverd door Bio Enterprise. Zij zullen ervoor zorgen dat het ontsmettingsmiddel tijdens de beursdagen tijdig wordt aangevuld, zodat de ontsmetting van het schoeisel op het juiste peil blijft.

PED houdt bedrijven bezig. Het Varkens Innovatie Centrum in Sterksel vraagt bijvoorbeeld aan om extra aandacht voor de hygiëne. Ze vragen bezoekers extra te letten op schone kleding en schoeisel en daarnaast om liefst 48 uur varkensvrij te zijn. Verder zijn er extra ontsmettingsmatten geplaatst en is er bijvoorbeeld extra aandacht voor de risico's bij het afleveren van de vleesvarkens. Medewerkers komen bijvoorbeeld nooit op de laadklep.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer