Geleidelijk+naar+vast+voer
Bedrijf in Beeld
©

Geleidelijk naar vast voer

"Wil je biggen leren dat er wat anders is dan zeugenmelk, begin dan met melk bijvoeren", zegt Robert van Baal. Hij heeft prima ervaringen met handmatig melk bijvoeren. Omdat het te veel arbeid kost heeft hij nu een installatie met melkcups. Tegelijk paste hij de voerstrategie in het kraamhok aan, waardoor de biggen nu geleidelijk worden gespeend. Ze starten met melk, gaan over naar vloeibare préstarter en krijgen daarnaast ook melkkorrel. De laatste week na spenen, vreten ze dan al lekker speenvoer. Na spenen gaan daardoor alle biggen gemakkelijk aan het vreten

Lees ook dit verdiepende artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer