VIC+Sterksel+in+ontwikkelstand
Nieuws
©

VIC Sterksel in ontwikkelstand

Het Varkensinnovatiecentrum (VIC) Sterksel heeft na een lastig 2016 de positieve flow weer te pakken. Met hard werken kon het jaar 2016 met een klein positief resultaat worden afgesloten. De onderzoekportefeuille voor 2017 en de jaren daarna is aardig gevuld en geeft continuïteit. Ook is de begroting voor dit jaar goedgekeurd, zal het personeelsbestand toenemen en gaat de schop de grond in voor de bouw van een nieuwe opfokruimte.

Dat meldt Theo Duteweerd, de manager van VIC Sterksel. “VIC Sterksel staat weer in de ontwikkelstand. Eind 2016 heb ik daarom via Twitter een bericht geplaatst dat wij op zoek zijn naar versterking van ons team. Nieuwe krachten zoals deskundige stalmedewerkers en begeleiders van projecten en innovaties zijn welkom.”

Om het zover te krijgen is Duteweerd en zijn ‘varkensteam’ veel meer de boer opgegaan om projecten binnen te halen. “Ook hebben we veel energie gestoken in het stimuleren van het bedrijfsleven om te blijven investeren in het innoveren van de varkenshouderij in Nederland.”

Dat de schwung bij VIC Sterksel er weer helemaal in zit, blijkt uit de bouwactiviteiten die dit jaar op de agenda staan. “De nieuwe opfokruimte zal in de loop van 2017 op de praktijkonderzoekslocatie verrijzen. Dan zullen meteen de door hagelschade getroffen daken worden vervangen. De afwikkeling van de gevolgen van de felle hagelbuien in juni 2016 kunnen we zo optimaal combineren met nieuwbouw.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  85 %
Meer weer