Pig+Pictures+voor+goed+doel
Blog
©

Pig Pictures voor goed doel

De kraamafdeling vind ik de bijzonderste plek van ons bedrijf. Hier begint het leven van de pas geboren biggen. Van dit prille begin van een varkensleven kan ik maar geen genoeg krijgen. Verslavend. Het blijft geweldig om in de kraamstal rond te kijken. Een mooie koppel biggen in twee rijen dik tevreden zogend bij een knorrende zeug. Of een toom languit liggend op de verwarmde vloer onder de warmtelamp. Of biggetjes die met zijn allen door het hok rennen; het lijkt wel hun speelkwartiertje. Vaak neem ik bewust even de tijd om te genieten van die taferelen. Gewoon even kijken en soms een fotootje maken.

sabine-decOp die momenten kom ik helemaal tot rust. Ik vergeet voor even de drukte van de dag. Hier gebeurt het! Er is altijd wat te doen. Ligt er een biggetje verdwaald in een hoekje? Gaat het geboorteproces wel snel genoeg of moet een helpende hand even assisteren? Krijgt ieder big wel genoeg melk? Red dat kleintje het wel tussen al die reuzen of past die beter in een koppeltje met biggen van dezelfde grootte? Ook bij ons loopt het leven niet altijd op rolletjes, maar het fascinerende in de kraamafdeling leidt wel even lekker af.

's Avonds voor het slapen gaan, loop ik een laatste rondje door de kraamstal. Dagelijks hetzelfde ritueel. Even bij de pas geboren biggen kijken. Is er al een nieuwe zeug begonnen met afbiggen? Het blijft mij boeien. En zo'n kraamstaltafereel leg ik graag vast in beeld.

De Topigs 50-zeugen geven niet alleen bonte biggen, maar ook bijzondere kleuren. Een grijze big of een dier met stippen of strepen kan alleen maar afkomstig zijn van een 50-er. Uniek en bijzonder fotogeniek. Deze rustieke plaatjes deel ik vaak via twitter. Zo begin ik de dag en zo sluit ik die ook af.

De mooiste kraamstalbeelden heb ik in een heel klein fotoboekje bewaard. En als ik hierin blader, weet ik meteen waarom varkenshouder zijn zo bijzonder is. Is er een liefhebber die ook zo'n fotoboekje met Pig Pictures wil? Dat kan*! En wat nog leuker is, de opbrengsten gaan naar een prachtig en goed doel: Big Challenge!

Sabine Grobbink
Varkenshoudster

*Wilt u het bijzondere fotoboekje met Pig Pictures van Sabine Grobbink ontvangen, stuur een mailtje met naam en telefoonnummer naar info@varkens.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer