Achterom

Dingen kunnen mij vaak niet snel genoeg gaan. Als ik iets in m’n hoofd heb, wil ik dat het liefst de volgende dag al gerealiseerd hebben. Mijn Insights®-persoonlijkheidsprofiel waarover ik u vorige maand vertelde, is er duidelijk over: ‘Als zich een inspirerend idee aandient, zal zij daar de volle honderd procent voor gaan. Zij ziet altijd graag de mogelijkheden en kansen in voor de toekomst (….)’.

Het is een handige eigenschap voor een ondernemer, maar die heeft ook een keerzijde. Mijn plannen zijn meestal nogal groot, namelijk. En daarover zegt mijn profiel: ‘Zij dient ervoor te zorgen dat in haar projecten de praktische details ook tot hun recht komen.’ En dan ben ik meteen bij de cruciale factor om te komen tot mijn eigen succes: De mensen die voor mij werken. Ik kan duizenden prachtige plannen maken, maar die blijven zonder hen tot in lengte van dagen op de plank liggen.

De kunst is om snel vooruit te gaan, maar nét niet zo snel dat mijn eigen mensen me niet meer bij kunnen benen. Als ik terugkijk op afgelopen jaar ben ik soms misschien te snel gegaan. Maar als ik kijk naar wat er bereikt is, ben ik vooral ontzettend trots op mijn team. Dat mij afgelopen jaar de helft van de tijd niet op kantoor heeft gezien.

Wat voor komend jaar klaarstaat, is afgelopen jaar vormgegeven. Een Kenniskalender voor medewerkers erbij, TOP-sessies voor ondernemers, de grote werkgevers aan ons verbonden als opleidingspartner, een trainingsgids en een heleboel nieuwe kennispartners. De komende maanden krijgt de uitvoering gestalte. Het gaat van dromen naar denken naar doen.

Af en toe sta ik stil en kijk ik achterom. Kan mijn team mij nog bijhouden? ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt!’ zei die ene voetballer ooit. Het is nog steeds een waarheid als een koe. Ik hoop dat zij ook voor u geldt. Kijk eens achterom. Gaat u niet te snel voor uw mensen? Kunnen ze wat extra brandstof gebruiken of heeft u zelf misschien een handrem nodig?

Het komend jaar willen wij u volop ondersteunen bij het vinden van de juiste balans. Mensen motiveren, plannen smeden en uitvoeren. Ik hoop u én uw medewerkers te zien tijdens de sessies van onze nieuwe Kenniskalender. Maar eerst even gas terug voor een gezellige jaarwisseling. En dan volgende week weer volle kracht vooruit!

Ik wens u een gelukkig en gezond 2017!

Janneke Janssens
Eigenaar Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer