Deense+varkenshouders+opgelucht
Nieuws
©

Deense varkenshouders opgelucht

Na twee spannende dagen kunnen Deense varkenshouders een zucht van verlichting slaken. De Deense Voedsel Autoriteit heeft op 20 oktober de verdenking van varkenspest opgeheven. Dat is de reactie op negatieve uitslagen van laboratoriumonderzoeken op van varkenspest.

Op 18 oktober werd een van pest verdacht varken aangevoerd bij slachthuis Danish Crown in Herning. Dat dier vertoonde symptomen van de gevreesde ziekte en was afkomstig van een varkensbedrijf ten noordoosten van Silkeborg. Het slachthuis werd tijdelijk gesloten, maar kan de productie dus weer hervatten.

Varkenspest is niet gevaarlijk voor de mens en sinds 1933 is er geen uitbraak van varkenspest meer geweest in Denemarken.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer