Dag+van+de+Boerin
Blog
©

Dag van de Boerin

Zaterdag 10 september, de tweede zaterdag van september, is het zo ver! De 'Dag van de Boerin' staat dan weer te gebeuren.

Zaterdag 10 september, de tweede zaterdag van september, is het zo ver! De 'Dag van de Boerin' staat dan weer te gebeuren.

Drie jaar geleden is deze activiteit in het leven geroepen door Gerda, pluimveehoudster in Wierden. Naar van alles en nog wat wordt er een dag per jaar vernoemd, maar er was nog geen dag voor boerinnen. Daarvoor zijn ze vaak te bescheiden: Toch spelen ze juist een enorm belangrijke rol binnen het bedrijf en het gezin. Daarom verdienen boerinnen een eigen feestdag. Een dag om in het zonnetje te worden gezet. Door het sneeuwbaleffect van Twitter werden vele boerinnen van Nederland bij de première destijds veelvuldig gefeliciteerd en gecomplimenteerd. Dat deed toen zelfs EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma, die toen landbouw in haar portefeuille had.

Dit jaar organiseert Gerda samen met Martine een heuse Boerinnen-swap. Swap staat voor ruilen. Eigenlijk is het een soort digitaal lootjes trekken. Iedereen die zich heeft opgegeven voor de swap, en dat zijn 37 boerinnen, krijgt een boerin toegewezen. Aan de hand van hobby’s, een Twitter- of Facebookaccount kan je je in jouw collega verdiepen om een zo leuk mogelijk cadeau samen te stellen.

Mijn boerin is een melkveehoudster met kampeerboerderij op Schiermonnikoog. Leuk om rond te neuzen in haar bedrijf en haar werkzaamheden. Ik heb van allerlei leuke cadeautjes gekocht, mooi verpakt en opgestuurd. Ik hoop dat zij een leuke boerinnendag heeft. Natuurlijk heeft ook iemand mij. Spannend.

Boerinnen, ieder met haar eigen leven op een agrarisch bedrijf ergens op een unieke plaats in Nederland. Voor een dag zijn alle sectoren met elkaar verbonden. Ik wens alle boerinnen van Nederland een feestelijke 'Dag van de Boerin'

.tIP_Shoe

Sabine Grobbink
Varkenshoudster

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer