Stigas+schenkt+75+ondernemers+vernieuwde+RI%26E
Nieuws
©

Stigas schenkt 75 ondernemers vernieuwde RI&E

Varkenshouders die medewerkers in dienst hebben, moeten alles in het werk stellen om ongevallen te voorkomen. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) moeten ze daarom actueel hebben. Als varkenshouders snel zijn kunnen ze gratis een totaal vernieuwd RI&E mee op laten stellen. Het is een digitaal systeem dat eenvoudig en toegankelijk is en motiveert en aanzet tot actie en verbetering, meldt Stigas.
De komende periode kunnen 75 bedrijven in de sectoren agrarisch loonwerk, hoveniers en groenvoorziening, glastuinbouw en varkenshouderij kosteloos kennismaken met deze nieuwe RI&E.

Een goed opgestelde RI&E helpt ongevallen op bedrijven te voorkomen. Het plan van aanpak moet echter niet in een kast verdwijnen. Het moet volgens Stigas altijd in het achterhoofd van de ondernemer zitten, bij al zijn activiteiten. Veiligheid is namelijk een kwestie van gedrag.

Een RI&E moet laagdrempelig zijn en ondernemers en medewerkers uitnodigen om in actie te komen. Het nieuwe RI&E systeem is ontwikkeld in samenspraak met ondernemers in de praktijk waardoor het zo goed mogelijk aansluit bij de sector.  Een ondernemer geeft zelf online aan wat hij gaat doen om risico’s te voorkomen. Aan elke actie koppelt hij een termijn en er wordt automatisch een reminder gestuurd als hij een knelpunt nog niet heeft opgelost. Zodra is ingelogd, kan de ondernemer zien hoe ver hij is met het invullen van de RI&E en welke acties nog open staan, of opgepakt moeten worden.
Wanneer een varkenshouder tot de eerste 75 geïnteresseerden behoort, kan hij de gemoderniseerde RI&E gratis doen in de door hem gewenste variant. Bel met de servicedesk van Stigas (085 – 044 07 00) en kies optie 1.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer