Super+vruchtbare+NL%2Dzeug+in+Gemert
Nieuws
©

Super vruchtbare NL-zeug in Gemert

Het authentieke Nederlands Landvarken wordt steeds zeldzamer, terwijl het ras zoveel heeft betekend voor Noord-Brabant. Fanatieke fokkers waaronder Jan Melis uit De Mortel zorgden ervoor dat in het Boerenbondsmuseum in Gemert een raszuivere NL-zeug drachtig is geworden. Deze drachtige NL-zeug heeft maar liefst 20 biggen op de wereld gezet.

Twaalf biggen worden gezoogd door de eigen moeder in het Boerenbondsmuseum. De overige acht biggen zijn ondergebracht bij een zeugenhouder in Gemert. Eén van zijn zeugen had nog voldoende tepels beschikbaar voor de acht pleegbiggen.

Omroep Brabant bericht dat het aantal raszuivere Nederlands Landvarkens (NL’s) op 31 augustus extreem is gegroeid. Op woensdagmiddag dook de regionale pers op het heuglijke feit in Gemert. "Het is een heel circus",  meldt een medewerkster van het Boerenbondsmuseum.

De NL-zeug staat bekend om haar goede vruchtbaarheid en goede moedereigenschappen meldt Stichting Zeldzame Huisdieren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer