Kiezen+voor+Star+of+biologisch
Nieuws
©

Kiezen voor Star of biologisch

Naast alle biologische vleesvarkens van De Groene Weg gaat Vion Food alle vleesvarkens voor Good Farming Star in Groenlo slachten. Voor beide concepten zijn groeimogelijkheden.

Geïnteresseerde varkenshouders kunnen instappen in beide duurzaamheidsconcepten van Vion Food. De organisatie verwacht dat in de toekomst een groot deel van de binnenlandse behoefte aan vers vlees en vleeswaren uit deze ketens wordt geleverd. “Nu al bedraagt Good Farming Star ongeveer de helft van onze vers-vleesafzet in Nederland”, zegt Frans Stortelder, als COO Pork verantwoordelijk voor de varkensvleesdivisie van Vion. “De verwachting is dat dit aandeel steeds groter wordt. Voor De Groene Weg (biologisch), verwachten we de komende vier jaar zo'n 25 procent groei; van 80.000 naar circa 100.000 slachtingen per jaar.”

De ombouw in Groenlo is eind september afgerond. Door de investering van vier miljoen euro is de capaciteit gestegen naar 20.000 varkens per week en meer is mogelijk. Stortelder: “De ombouw is daarbij een belangrijke stap in de optimalisatie van het productieproces. Door in Groenlo alle activiteiten - van slacht tot en met consumentenverpakking - te concentreren, is een optimale verwaarding van de varkens mogelijk.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer