ForFarmers+investeert+in+insecten
Nieuws
©

ForFarmers investeert in insecten

Het gebruik van insecten in voeding voor met name jonge dieren kan een duurzaam alternatief zijn voor andere bronnen van eiwit en vet. Vooral als bepaalde supermarktoverschotten - producten over de datum die nu nog gebruikt worden in biomassa-installaties of naar de afvalverwerking gaan - gebruikt kunnen gaan worden als voedselbron voor insecten.

Daarom neemt ForFarmers deel aan een onderzoek van Wageningen UR. Dit onderzoek heeft tot doel de kwaliteit van insecten voor gebruik in voeding voor dieren en/of mensen te kunnen garanderen. Oftewel: Veilig insecten kweken met gebruik van de bovengenoemde afvalstromen zodat ze zelfs door mensen geconsumeerd kunnen worden. Gezien het hoge gehalte aan eiwit en olie zijn insecten ook nuttig voor voeding van jonge dieren.
Naast ForFarmers en Wageningen UR zijn de insectenproducenten Proti-Farm R&D, Protix Biosystems en Koppert Biological Systems partners in dit onderzoek.

Coppens diervoeding benut al olie van insecten voor het maken van pluimvee- en varkensvoeders. Bij het verwerken van insecteneiwit in diervoeders stuit de voerfabrikant uit Helmond nog steeds op wettelijke beperkingen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer