Openingsweekend+bij+Kees+en+Wilma+geslaagd
Nieuws
©

Openingsweekend bij Kees en Wilma geslaagd

Het openingsweekend bij Wilma en Kees van der Meijden – Welvaarts trok ruim 5.000 mensen naar het bijzondere boerenerf in Oirschot. De supermoderne kraamstal is gecombineerd met het praktijktrainingscentrum van Varkens.nl en een zichtlocatie. "Ik ben helemaal tevreden", zegt Kees van der Meijden. "Tijdens de dag voor burgers hing het met de benen buiten, maar de dag voor vakgenoten had ik wel iets drukker verwacht."

Tijdens de openingsactiviteiten op vrijdag waren ruim 200 genodigden te gast. Nadat een roofvogel de voordeursleutel afleverde bij Frans Welvaarts (schoonvader van Kees van der Meijden die Kees interesseerde voor het vak van varkenshouder, kon de nieuwbouw worden geopend. Voordat het symposium Kennis is kracht van start ging, werden de gasten in kleine groepen en onder begeleiding door de nieuwe kraamafdelingen en de verschillende ontvangstruimtes geloodst.

De open dag op zaterdag was specifiek ingericht op het ontvangen van varkenshouders en mensen werkzaam zijn in de varkenshouderij. Rond de duizend mensen bewonderden het complex en lieten zich informeren door de ruim 25 standhouders.

Top druk werd het dus op zondag 17 april. Toen kwamen er ruim 4.000 mensen over de vloer, waarvan ongeveer een kwart varkenshouder is. "De reacties waren geweldig en bemoedigend", zegt Kees. "Bezoekers vonden het er super netjes uitzien."

Ook de media hebben het evenement op een positieve manier onder de aandacht gebracht, ondanks het oprakelen van de stalbrand bij familie Van der Meijden drie jaar geleden. Vanwege de extra aandacht voor brandveiligheid noemt Omroep Brabant het nieuwe bedrijf een Modelboerderij voor de varkenssector.

Rond moederdag worden de eerste biggen geboren bij Van der Meijden en kan hij zich weer helemaal focussen op het houden van zeugen en produceren van kwaliteitsbiggen. Ook het opleiden en trainen van medewerkers in de praktijk kan weer op het eigen bedrijf.

Bekijk hier de sfeerimpressie van het openingsweekend

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer