Testen alarmering nog ondermaats

Tijdens een stroomstoring klonk overal alarm vertelde een Venrayse varkenshoudster aan verzekeraar Interpolis. Zowel via de mobiele telefoons als via het akoestische alarm bij het bedrijf werd duidelijk dat er iets aan de hand was. Het alarm werkt dus goed en dat is een positief bericht.

Helaas test volgens Interpolis minder dan de helft van de ondernemers maandelijks het alarm of de noodstroomaggregaat. “Een verstoring heeft directe gevolgen voor uw dieren, uw productie en uw bedrijfscontinuïteit. Veehouders staan er onvoldoende bij stil: als een alarm eenmaal geïnstalleerd is, gaan ze er vaak van uit dat het werkt.”

Daarom maakte de verzekeraar een testkaart uit voor alarmering in de intensieve veehouderij. Ook deelt Interpolis adviezen uit om de kans op storing in of uitval van apparatuur te verkleinen en de betrouwbaarheid van alarmering te vergroten.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer