Al+80+procent+TN70+gelten
Nieuws
©

Al 80 procent TN70 gelten

Anderhalf jaar geleden werden de eerste zeugen bij  fokkers Ad en Loes van de Pas geïnsemineerd met Noors sperma voor de productie van TN70 gelten. Inmiddels is het grootste deel van hun klanten overgestapt. Tachtig procent van de gelten die ze produceren is inmiddels een TN70 . Volgens Ad en Loes zijn de voordelen van de TN70 voor de vleesproductie dan ook groot. Ze merken dat zelf al bij de eigen bijproducten. Die groeien sneller en hebben 1,5 tot 2 millimeter minder spek. De moedereigenschappen doen daarbij zeker niet onder voor een Topigs 20.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer