Actie in Brussel

Varkenshouders zijn vandaag, samen met melkveehouders aan het actievoeren in Brussel. Beide willen ze betere prijzen voor hun producten door een eerlijkere verdeling van de marge. NVV en LTO presenteren daartoe hun 10-puntenplan.

De actie in Brussel is een vervolg op de geslaagde actie van afgelopen vrijdag in Den Haag. Er waren toen 200 varkenshouders aanwezig. Bijna al die varkenshouders waren na afloop van demonstratie aanwezig bij het algemeen overleg met staatssecretaris Sharon Dijksma. Het resultaat hiervan is vooralsnog teleurstellend. Dijksma deed niet meer toezeggingen dan in het eerste overleg met NVV en LTO.

Met het 10-punten plan van NVV en LTO streeft naar een gelijk Europees speelveld. Ze krijgen daarin ondersteuning van EU-parlementarier Annie Schrijer-Pierik, die tijdens de demonstratie haar donatie gaf in het. Het 10-punten plan pleit onder ander door het aan banden leggen van de interpretatie-vrijheid van Europese wetgeving en het veel strikter handhaven van die wetgeving. Er moet  ook ruimte komen voor aanbodregulering. En versterking van de economische positie van boeren en tuinders in de keten.

 Zie het 10-punten plan.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer