Zichtstallen wel, Varkensweekend niet

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaat het onderhoud van de 26 zichtstallen in Nederland dit jaar volledig financieren. Ook voor drie nieuwe zichtstallen is dit jaar budget beschikbaar. Dit alles wordt betaald uit de donaties die varkenshouders en toeleverende bedrijven de afgelopen maanden hebben gedaan. Voorzitter Ingrid Jansen van de POV stelt dat de zichtstallen zeer belangrijk zijn voor de maatschappelijke acceptatie en het imago van de Nederlandse varkenshouderij. “De ondernemers met een zichtstal doen zeer waardevol werk en steken hun nek uit. Het financieren ervan is geen enkel punt van discussie.”

Projectleider Mechie Beurskens van Varkens van in Zicht is blij met de financiële steun van de POV. “Het is een erkenning en een flinke steun in de rug voor het werk dat de zichtstalhouders al jaren verzetten.”

Voor het financieren van de publiekscampagne Weekend van het Varken zijn onvoldoende middelen beschikbaar. Stichting Varkens in Zicht en de POV bekijken de komende periode of de jaarlijkse open dagen op een alternatieve wijze ingevuld kunnen worden. “Daar zijn goede ideeën over en samen gaan we die ideeën in de POV-werkgroep PR uitwerken”, aldus Jansen. “Ik reken erop dat varkenshouders en toeleverende bedrijven, die nog geen donatie hebben gedaan, alsnog een bedrag gaan storten.”
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer