Hackplus op Duitse markt

Hackplus, vlees gecombineerd met plantaardig eiwit, brengt Vion Food al enige jaren op de markt in Duitsland. Of er plannen zijn om meer van zulke vleesvarianten of vegetarische producten te gaan otnwikkelen, dat kan de woordvoerster van Vion niet aangeven.

Enige tijd is Hackplus ook op de Nederlandse markt geweest. Het gehakt met daarin plantaardig erwteneiwit was te koop bij C1000. Het product bevat 30 procent minder zout en vet. Mede omdat C1000 met zelfstandige slagers werkt, is het niet gelukt dit product goed in de markt te zetten. In Duitsland is Hackplus nog wel steeds te koop. Enige verschil is dat hier geen erwteneiwit in zit, maar eiwit uit tarwe. Of er meer producten komen waar plantaardig eiwit in zit of die zelfs geheel uit plantaardig eiwit bestaan, kan Vion Food niet bevestigen. Wel houdt het bedrijf altijd de marktontwikkelingen goed in de gaten.

In Duitsland ziet vleesconcern Tönnies opties voor het in de markt zetten van plantaardige vervangers van vlees. In september zal het een vleesvervanger op basis van tofu presenteren. Een op de tien Duitsers zegt al vegetarisch te eten en de helft van de bevolking geeft aan minder vlees te gaan eten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer