Eensgezind vleesafzet stimuleren

Consumenten in alle landen stimuleren om duurzaam varkensvlees uit Nederland te kopen. Dat is het doel van het gezamenlijk optrekken van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), LTO vakgroep Varkenshouderii en de brancheorganisatie voor voerfabrikanten Nevedi.

Voor het eerst staat dit Platform Varkensvleesketen uit Nederland op de internationale beurs Grüne Woche. Deze groene week vindt van 16 tot 25 januari plaats in Berlijn. Boeren en producenten uit de hele wereld gebruiken de Internationale Grüne Woche als afzet- en testmarkt, voor hun kwalitatieve hoogwaardige producten, maar gebruiken de beurs ook voor imagebuilding.

Samen promoten de Nederlandse ketenpartners zich onder de noemer ‘Pork from Holland’, het duurzame Nederlandse varkensvlees. Nieuw is dat de Nederlandse varkenshouder zich op de beursvloer presenteert via LTO en NVV. 

Ook EZ-staatsecretaris Sharon Dijksma brak tijdens haar bezoek een lans voor de Nederlandse varkenshouderij. De sector presenteert zich volgens haar op een bijzondere wijze om het duurzaam geproduceerde Nederlandse varkensvlees in binnen- en buitenland onder de aandacht te brengen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer