Kaalslag onder Duitse zeugenhouders

In de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zorgen de structureel te lage varkensprijzen voor een ware kaalslag onder de varkenshouders. Om het tij te keren pleit de boerenbond in Baden-Württemberg voor meer reclame voor varkensvlees uit die regio. Dit om consumenten aan te sporen vlees te kopen dat afkomstig is uit de eigen regio. Daarnaast roept de boerenbond slachterijen op beter te betalen voor deze slachtvarkens.

In de zuidwestelijk gelegen Duitse deelstaat waren er volgens het nationale bureau voor de statistiek eind 2013 nog zo’n 6.500 bedrijven met varkens. Dit zijn er 25 procent minder dan in 2010. Toen waren er nog 8.694 bedrijven met varkens.
Vooral zeugenhouders hebben de brui eraan gegeven. Het aantal bedrijven met zeugen daalde met 31 procent tot circa 2000 stuks. 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer