CCM goed voor groei en gezondheid

CCM (CornCob Mix) is een bijzondere en zeer smakelijke grondstof. Het is snel verteerbaar en door het hoge zetmeelgehalte zorgt CCM voor een goede en gemakkelijke groei. Bovendien is CCM bijzonder smakelijk en draagt het bij aan een goede gezondheid.

Eigenschappen
CCM is korrelmais dat nat gemalen en ingekuild wordt. De CCM die AgruniekRijnvallei in haar varkensvoeders verwerkt is geen gewone CCM. In plaats van propionzuur voegt AgruniekRijnvallei melkzuurbacteriën toe. De melkzuurbacteriën komen via de CCM in de darmen van het varken. Dit zorgt voor een betere darmflora en daarmee voor een betere natuurlijke weerstand. De verteringscapaciteit van met name eiwit wordt groter, waardoor de spieraanzet bij biggen en vleesvarkens toeneemt.

Unieke inname CCM
Om de kwaliteit te garanderen neemt AgruniekRijnvallei alleen ongemalen korrels mais in. Het proces van malen, melkzuurbacteriën toevoegen en het inkuilen is volledig in handen van AgruniekRijnvallei. Acht weken na het inkuilen is de kuil stabiel en geschikt om in het voer te verwerken.

Werking melkzuurbacteriën
AgruniekRijnvallei voegt speciaal geselecteerde melkzuurbacteriën toe aan de CCM. Doordat ze zuurbestendig zijn, overleven ze de maag en komen in de darm van het varken terecht. Hier hechten de melkzuurbacteriën zich aan de darmvlokken waardoor slechte bacteriën (Coli’s en Salmonella’s) bijna geen kans hebben.

Neem voor meer informatie over CCM contact op Gerben Klein Lebbink 06-22792299 of Eelco van de Hoef 06-50235373.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer