NAJK en YFM lanceren videoblogs

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en de Youth Food Movement (YFM) zijn begonnen met een online blogserie De Toekomst van ons Voedsel op www.heteetcafe.eu. De varkenshouder, akkerbouwer, melkveehouder en tuinbouwer: binnen elke sector zet een kritische burger voet aan wal. Gezamenlijk gaan de jonge boeren en burgers op zoek naar de uitdagingen waar de landbouw voor staat en de verbeteringen die de komende jaren noodzakelijk zijn in ons voedselsysteem.

De eerste aflevering draait om verjonging. Slechts vier procent van de boeren in Nederland is jonger dan 35 jaar. Bas Antonissen vertelt waarom hij het varkensbedrijf van zijn ouders wil overnemen. Er wordt antwoord gegeven op vragen als ‘wie produceert er in de toekomst ons eten?’ en ‘helpen de Europese subsidies jonge boeren bij het voortzetten van hun bedrijf?’

Het Eetcafé
De Toekomst van ons Voedsel is een gezamenlijke productie van NAJK en YFM en onderdeel van Het Eetcafé. Naast een online platform waar boeren en burgers bloggen en met elkaar discussiëren, trekt Het Eetcafé het land door met bijeenkomsten waar de ontmoetingen live plaatsvinden.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer