Duur voer heeft grote gevolgen

De stijgende voerkosten hebben waarschijnlijk het gevolg dat de varkensstapel krimpt. Het aantal slachtzeugen zal daardoor toenemen, wat de prijzen voor de rest van het jaar naar beneden drukt. Dat verwacht de Rabobank.


De dalende productie van varkensvlees in 2013 zal volgens de Rabobank de prijzen weer doen opleven. Al valt het volgens de bank nog maar te bezien of dit voldoende is om de booming-voerkosten te dekken.


Verwacht wordt dat de voerkosten blijven stijgen tot ten minste medio 2013. Met een oog op die voorspelling is een verdere verslechtering van de economische crisis een potentieel gevaar. Een vertraging in de Aziatische groeimarkten zal de import van die landen beperken, wat een gevaar is voor het prijs potentieel.


Er is op de voermarkt geen ruimte meer voor missers. De droogte kan gezien worden als een grote misser. De sector kan daardoor in een situatie komen, waarin de toevoer van voldoende de grondstoffen voor elke prijs prioriteit nummer een is. Het doel voor de varkensboeren is dan om de verliezen zoveel mogelijk te beperken.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    20° / 12°
    45 %
  • Dinsdag
    24° / 11°
    20 %
  • Woensdag
    20° / 15°
    100 %
Meer weer